Порошенко підписав закон, що захищає права інвалідів
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав закон, що захищає права інвалідів

Порошенко підписав закон, що захищає права інвалідів
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що посилює відповідальність за порушення прав осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського президента.

Читайте також: Турбота про інвалідів в Росії: з'явилося показове фото

Законопроект №2109-VIII удосконалює порядок забезпечення місцями для паркування осіб з інвалідністю, і вносить зміни до законодавчих актів щодо посилення відповідальності за парковку, стояння, зупинку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Також посилюється адміністративна відповідальність за порушення пільг осіб з інвалідністю, встановлених законом "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", і змінюється ряд статей цього закону з метою захисту права осіб з інвалідністю та їх водіїв на безкоштовну парковку в спеціально обладнаних для цього місця.

Крім іншого, збільшується відповідальність за необлаштовані місця для інвалідів на спеціально відведених для паркування майданчиках.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Києві незрячого киянина Анатолія Варфоломеєва не пустили в метро з собакою-поводирем, через що розгорівся великий скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?