Порошенко припинив українське громадянство депутата, що пропонував окупантам оренду Криму - Ляшко
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко припинив українське громадянство депутата, що пропонував окупантам оренду Криму - Ляшко

Порошенко припинив українське громадянство депутата, що пропонував окупантам оренду Криму - Ляшко

Президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення українського громадянства позафракційного народного депутата Андрія Артеменка, який раніше пропонував скандальний "план оренди Криму Росією" в рамках врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву лідера "Радикальної партії" Олега Ляшко у його Facebook.

За його словами, документ щодо позбавлення громадянства був підписаний 29 квітня "у зв'язку з добровільним набуттям ним у 2005 році громадянства Канади".

"Це унікальний і перший за 26 років Незалежності випадок, коли державний чиновник відповів за порушення Конституції України, яка передбачає тільки одне - Українське! - громадянство. Зараз Артеменко і його захисники будуть кричати, що Конституція України забороняє позбавляти громадянства. Позбавляти – так, а припиняти – ні, не забороняє!" - зазначив Ляшко.

Читайте також: Автор плану "здачі" Криму Росії ошелешив мережу гучною заявою: з’явилося відео

Також він додав, що тепер у Верховній Раді "ми будемо вимагати, щоб парламент на першому пленарному засіданні 16 травня достроково припинив депутатські повноваження Артеменка".

Ляшко також додав, що, за його інформацією, вранці 29 квітня Артеменко вилетів до Відня і висловив надію, що після повернення він здасть український паспорт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше нардеп Андрій Артеменко заявив, що передав екс-раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну план з врегулювання ситуації в Україні, який передбачав винесення на референдум питання передачі Криму в оренду Росії.

27 лютого Артеменко заявив, що "пропонує компроміс для всіх сторін, що відображає національні інтереси", а також зізнався, що нещодавно відвідував Москву.

У свою чергу генпрокурор України Юрій Луценко 15 березня показав копію канадського паспорта Артеменка, причому сам депутат не заперечував, що має канадський паспорт. У ГПУ заявили про прохання до МВС ініціювати процедуру позбавлення його громадянства України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?