Порошенко привітав українських дипломатів з успіхом в ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко привітав українських дипломатів з успіхом в ООН

Порошенко привітав українських дипломатів з успіхом в ООН

Президент України привітав українських дипломатів з успішним завершенням головування в Раді безпеки ООН.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
"Вітаю українську дипломатію з успішним головуванням України в Раді Безпеки ООН протягом лютого-місяця. Спасибі всім нашим партнерам за дружню підтримку, єдність і солідарність з Україною у цей відповідальний період", - йдеться в повідомленні.
Порошенко нагадав, що за ініціативою України вдалося більш активно залучити Рада Безпеки ООН до вирішення проблем миру і безпеки на Європейському континенті.
Читайте також: Наступник Чуркіна в ООН став героєм смішної пародії: опубліковано відео
"Проведення відкритих дебатів про конфлікти в Європі привернуло увагу всього світу до російської агресії на Донбасі, насамперед у контексті ескалації в районі Авдіївки. Відтепер слово "Авдіївка" увійшло в міжнародний лексикон як символ героїзму українського війська, нездоланності духу українців і цинізму російської агресії", - додав він.
За словами президента, "рада Безпеки ООН прийняв внесену Україною резолюцію про захист критичної інфраструктури від терористичних атак".
"З найвищої трибуни світу Україна спільно з партнерами рішуче засудила російську агресію на Донбасі і окупацію Криму і відзначила важливість збереження санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України", - підкреслив він.
Порошенко додав, що в рамках Ради безпеки, "в тому числі з боку нової Адміністрації США, нам вдалося консолідувати потужну міжнародну підтримку в питанні відстоювання ключових принципів міжнародного права і глобального порядку".
"Щиро бажаю успіху британського головування в РБ ООН у березні. Можете розраховувати на нашу підтримку", - резюмував глава держави.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент нагородив учасників АТО і повідомив про історії мужності українських героїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?