Порошенко прийняв рішення щодо держбюджету-2017: з'явилися фото і відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко прийняв рішення щодо держбюджету-2017: з'явилися фото і відео

Порошенко прийняв рішення щодо держбюджету-2017: з'явилися фото і відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України  Петро Порошенко  підписав Закон «Про Державний бюджет України на 2017 рік».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Адміністрації президента України.


Читайте також: Верховна Рада прийняла "нічний" держбюджет України на 2017 рік


За словами глави держави, в 2016 році український уряд зруйнував традицію останніх років і подав вчасно проект держбюджету-2017. Крім того, проект також вчасно розглянули на засіданні РНБО України і прийняли рішення про 5,2% витрат від ВВП на сектор оборони і безпеки країни. "Ці витрати сконцентровані на фінансуванні Збройних Сил України та спрямовані не тільки на фіксацію грошового, медичного, речового та харчового забезпечення, але і на фінансування державного оборонного замовлення", - підкреслив Порошенко.


"Вперше ті нові зразки озброєння, які були розроблені за останні два з половиною роки, перейдуть з процесу випробування до безпосередньої постановки на озброєння, що значно посилює бойові можливості наших Збройних Сил", - додав він.


Також президент акцентував увагу на піднятті рівня мінімальної заробітної плати до 3200 грн: "Дуже важливо, що піднімається заробітна плата вчителів, лікарів, в першу чергу кваліфікованих працівників. І ми нарешті маємо можливість, щоб людина, яка працює, в першу чергу мав відповідне матеріальне забезпечення".


Читайте також: Українська народна забава: в мережі обговорюють нічне прийняття держбюджету-2017


Порошенко назвав бюджет-2017 "соціальним, реформаторським, захищаючим українського виробника і працівника, поліпшуючим інвестиційний клімат в Україні". Крім іншого, він розповів, що проведення реформи децентралізації призвело до зростання місцевих бюджетів в 5-6 разів. Глава держави зазначив, що в бюджеті 2017 закладено безпрецедентні витрати і на дорожнє будівництво.


Були підписані також закони «Про збільшення витрат на заробітну плату працівникам державних вугледобувних підприємств», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу».




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в проекті державного бюджету України на 2017 рік виділили 10 важливих показників.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?