Порошенко прийняв рішення щодо українських ФОП: названа сума, яку потрібно буде платити
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко прийняв рішення щодо українських ФОП: названа сума, яку потрібно буде платити

Верховна Рада України
Порошенко прийняв рішення щодо українських ФОП: названа сума, яку потрібно буде платити

У вівторок, 27 грудня, президент Петро Порошенко підписав ухвалені Верховною Радою зміни до законодавства про працю фізичних осіб-підприємців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.
Згідно з новими нормами, вже з 1 січня окремі категорії ФОП, зокрема другої і третьої груп, повинні будуть платити єдиний соціальний внесок 704 гривень на місяць, навіть якщо тимчасово не мають ніякого прибутку.
Раніше ФОП, які в певному періоді мали прибуток, платили 5% податок і єдиний соціальний внесок. Якщо ж доходу не було, то платити не було необхідності, тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а оплачували податки тільки тоді, коли мали реальний прибуток.
Читайте також:  У Раді хочуть ускладнити життя малому та середньому бізнесу - ЗМІ
Нововведення ще до вступу в силу призвело до масового закриття ФОП людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОП". Зараз люди шикуються в черги до органів влади, щоб встигнути закрити ФОП до 1 січня і не платити 704 гривні соціального внеску за "сплячий ФОП". При цьому перша група ФОП може платити половину мінімального страхового внеску в розмірі 352 гривень на місяць.
Як повідомляв ONLINE.UA,  у Верховній Раді з мінімально необхідною кількістю голосів депутатів прийняли законопроект про проведення амністії учасників бойових дій в 2016 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?