Порошенко прийняв рішення щодо візиту до олігарха, який оскандалився
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко прийняв рішення щодо візиту до олігарха, який оскандалився

Порошенко прийняв рішення щодо візиту до олігарха, який оскандалився

Президент України Петро Порошенко візьме участь у Всесвітньому економічному саміті в Давосі, але не піде на сніданок, організований олігархом Віктором Пінчуком, який написав скандальну статтю для американської преси.
Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"У президента буде широка програма на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Але брати участь у сніданку, організованому Віктором Пінчуком він не буде", - сказав він.
Водночас запрошення на сніданок від Віктора Пінчука прийняв народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко, повідомили люди з оточення політика.
Читайте також: Укра їнський олігарх спробував виправдатися за скандальний заклик: в мережі скепсис
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у впливовому американському журналі The Wall Street Journal була опублікована стаття Віктора Пінчука, в якій він запропонував владі та громадянам України погодитися на ряд "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з Росією.
Так він запропонував Україні виключити зі своїх цілей членство в Євросоюзі і відмовитися від наміру вступити в НАТО, провести місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу до повного повернення контролю над ними, щоб "продемонструвати свою прихильність мирному об'єднанню".
Пінчуук також пропонував не прив'язувати питання окупованого Донбасу до деокупації Криму, а також погодитися на поступове зняття санкцій з Росії.
Ці пропозиції українського олігарха викликали бурхливе обурення громадськості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?