Порошенко розговорився про сина, що вступив навчатися до Великобританії
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розговорився про сина, що вступив навчатися до Великобританії

Порошенко розговорився про сина, що вступив навчатися до Великобританії

Президент України Петро Порошенко розповів, як його син Олексій Порошенко переміг в конкурсі на вступ у приватну англійську школу-пансіон для хлопчиків Ітонський коледж.
Про це він заявив на зустрічі зі студентами-істориками в Київському Національному Університеті ім.Т.Г.Шевченка з нагоди 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
"Зараз це буде не модно, але колись мій син сам подав документи в British Council для того, щоб взяти участь в конкурсі на навчання в англійській школі Eton. І серед там 1400 учасників він переміг, - сказав президент. - Я звернувся тоді до headmaster'а школи і сказав, що, напевно незручно, тому що я заможна людина і, можливо, можу оплатити це навчання, а його місце займе хтось інший. І отримав відповідь тоді, що у нас готових оплатити - велика черга, і вони записуються з народження дитини. Ваш син виграв у чесній боротьбі, і ви хочете - нехай йде, хочете - можете відкликати".
Також Порошенко розповів про те, як його син проходив співбесіду на вступ до школи: "Це був рік, коли НАТО бомбардувало Югославію. На співбесіді дозволялося бути батькам. На питання вчителя, як він ставиться до бомбардування НАТО Югославії, він сказав, що він категорично проти. Коли його попросили аргументувати свою позицію, він у віці 14 або 15 років півгодини її аргументував".
"Я сидів і думав: Господи, Британія - основний учасник бомбардування, що він говорить і що він робить! Він був зарахований, хоча викладачі мали абсолютно іншу точку зору. Тому що, каже, ми перевіряємо набір фактів, якими володіє студент, його вміння захищати власну позицію", - продовжив президент.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко дорікнув українським політикам через роз'єднаність і егоїзм, і поставив у приклад політичному класу народ України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?