Порошенко розкрив головні підсумки переговорів з Путіним, Меркель і Олландом: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розкрив головні підсумки переговорів з Путіним, Меркель і Олландом: з'явилося відео

Порошенко розкрив головні підсумки переговорів з Путіним, Меркель і Олландом: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

За підсумками  переговорів на саміті "нормандської четвірки"  (президентів Франції, України та Росії Франсуа Олланда, Петра Порошенка і Володимира Путіна і канцлера Німеччини Ангели Меркель), які відбулися ввечері 19 жовтня в Берліні, ніяких документів підписано не було. Сторони домовилися створити дорожню карту реалізації Мінських угод по Донбасу.


Про це Петро Порошенко заявив на брифінгу за підсумками зустрічі, повідомляє ONLINE.UA.


"Ніякої альтернативи нормандського формату на сьогоднішній день немає. Про це було чітко сказано під час зустрічі", - зокрема, зауважив він.


За словами Порошенка, одне з головних досягнень переговорів - рішення створити "дорожню карту" щодо реалізації Мінських угод з досягнення миру на Донбасі.


"Головне завдання, яке ми ставили перед собою в останні півроку, - це переведення формату відносин в формат створення робочої дорожньої карти, де буде дві складових - послідовність кроків з імплементації Мінських угод і гарантії виконання Мінських угод", - зауважив він.


Дорожня карта, за словами Порошенка, повинна бути підготовлена ​​главами МЗС України, Франції, Німеччини та Росії до кінця листопада цього року.


Сторони також домовилися, що ніхто не буде заважати роботі місії ОБСЄ на Донбасі. Крім того, йшлося про появу в зоні конфлікту збройної поліцейської місії ОБСЄ. За словами глави держави, на такий варіант погодилася і Росія.


Порошенко нагадав, що сторони на Донбасі повинні розвести війська в трьох районах, за якими вже домовилися, а далі почати переговори ще по чотирьох районах.



При цьому Україна наполягає, що демілітаризоване має бути, серед інших, Дебальцеве - місто, захоплене бойовиками і російськими військовими вже після підписання других Мінських угод в лютому 2015 року.


Дати проведення виборів на окупованому Донбасі учасниками зустрічі не обговорювалися.


Разом з тим, щодо виборів сторони обговорили так звану "формулу Штайнмайера", яка передбачає розробку критеріїв легітимності виборів на Донбасі в прив'язці до "особливого самоврядування" окремих районів Донецької та Луганської областей.


Відмітимо, що  переговори нормандської четвірки відбулися ввечері в середу, 19 жовтня, в Берліні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?