Порошенко розповів, коли Україна отримає безвізовий режим з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, коли Україна отримає безвізовий режим з ЄС

Порошенко розповів, коли Україна отримає безвізовий режим з ЄС
Джерело:  online.ua

Президент України  Петро Порошенко  не сумнівається, що восени Європейський союз прийме рішення про лібералізацію візового режиму з Україною.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «І нтерфакс-Україна ».


"Я впевнений в тому, що ми восени отримаємо безвізовий режим", - заявив Порошенко, виступаючи на святкуванні у Вінниці Дня міста 3 вересня.


Раніше стало відомо, що  комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ 5 вересня заслухає звіт про лібералізацію візового режиму з Україною.


"Комітет також обговорить звіт про лібералізацію візового режиму з Україною спільно з заступником міністра закордонних справ (України - Ред.) Оленою Зеркаль", - було сказано на сайті Європарламенту.


Комітет також поставить на голосування рішення про відкриття міжінституційних переговорів про безвізові поїздки в ЄС громадян Грузії і Косово.


Як повідомляв ONLINE.UA,  міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що питання про надання безвізового режиму Україні країнами Євросоюзу розглянуть восени 2016 року.


У той же час стало відомо, що  Європейська комісія готує пропозицію по впровадженню "європейської ESTA" - системи, яка, в разі схвалення країнами-членами ЄС і Європарламентом, зобов'яже мандрівників до Євросоюзу з країн з безвізовим режимом платити за дозвіл на в'їзд 14 доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?