Порошенко розповів про важливі переговори з Обамою
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів про важливі переговори з Обамою

Порошенко розповів про важливі переговори з Обамою
Джерело:  interfax.com.ua

Президент України  Петро Порошенко  переговорив з президентом США Бараком Обамою на полях Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.


Про це він заявив в ході розмови з журналістами, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


"У нас відбулись дуже важливі переговори з керівництвом США, у нас відбулася довга розмова з президентом США Бараком Обамою, де ми мали можливість обговорити свої подальші кроки щодо імплементації Мінських угод і рішучі кроки по координації наших дій з приводу складання "дорожньої карти", реалізації цих домовленостей, пріоритети компоненти безпеки Мінських домовленостей і дати реалізації політичної частини Мінського процесу", - пояснив український президент.


Також Порошенко зазначив, що при зустрічі глави держав обговорили підтримку українських реформ Штатами, і надання $1 млрд кредитних гарантій. "Я думаю, що до кінця поточного місяця гарантії будуть розміщені, і 1 млрд кредитних гарантій допомоги надійде на рахунки українського уряду", - підкреслив він.


Крім іншого, президент поділився планами на наступні переговори із західними партнерами і розповів, що збирається вести переговори про надання Україні летального зброї.


"Що стосується летальної зброї, то ми це будемо підіймати під час наступних переговорів. Ми на сьогоднішній день не ставили питання про летальну зброю, у нас на сьогоднішній день на порядку денному стоїть питання реалізації тих домовленостей про допомогу в пакеті $600 млн, який США виділили на підтримку нашого сектора оборони і безпеки", - пояснив Порошенко.


Як повідомляв ONLINE.UA, в своєму виступі  на Генасамблеї ООН Петро Порошенко жорстко пройшовся по Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?