Порошенко розповів про жорстокий задум Путіна на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів про жорстокий задум Путіна на Донбасі

Порошенко розповів про жорстокий задум Путіна на Донбасі

Президент України Петро Порошенко розповів про те, як глава Росії Володимир Путін хоче створити на Донбасі ситуацію, схожу з гуманітарною кризою в сирійському Алеппо.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство УНІАН, яке цитує інтерв'ю президента німецькому виданню Bild.
Читайте також: Порошенко і Путін влаштували заочну суперечку: Кремль знову не обійшовся без самодурства
"У причини того, що Мінська мирна угода не працює, є ім'я - Путін. Ми в Україні зробили все для миру, змінили закони і дотримувалися угоди, але Росія продовжує вбивства. Обіцянки, які дає уряд Росії, порушуються щодня. Ситуація в деяких частинах Східної України драматична. У нас є чіткі докази того, що цілеспрямовано атакують мирних жителів. Путін створює там українське Алеппо", - зазначив Порошенко.
"За останні роки я випробував уже багато угод, але Росія ніколи не виконувала їх насправді. Адже це дуже просто: якщо Путін дотримується Мінська, якщо, нарешті, війська будуть виведені з нашої країни, буде мир. Але наразі, на жаль, цього немає", - вважає президент України.
За його словами, в міжнародному співтоваристві повинні розглянути питання про розширення санкцій проти Росії.
"За останні дні в Авдіївці знову були вбиті мирні жителі. Поки українців бомбардують таким варварським способом, ніхто не буде обговорювати ослаблення (санкцій - ред.). Зовсім навпаки: це скоріше піднімає питання про те, чи слід їх розширити. Це немислимо, що зараз Росія офіційно визнає паспорти з окупованих територій. Це найбільший доказ російського впливу".
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося відео потужної промови Порошенка про Путіна під час Мюнхенської конференції 17 лютого: український президент заявив, що Путін щиро ненавидить Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?