Порошенко розповів, що запропонував владі Криму напередодні "референдуму": опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, що запропонував владі Криму напередодні "референдуму": опубліковано відео

Порошенко розповів, що запропонував владі Криму напередодні "референдуму": опубліковано відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко розповів про свій візит до Криму напередодні «референдуму» перед російською анексією півострова
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
За словами Порошенка, будівля Верховної Ради півострова в день голосування була закрита і оточена російськими військовими.
"У день, коли мало відбутися псевдоголосування в ВР Криму, я вирішив, що приїду туди. Взяв відповідне запевнення від голови ВР і намітив собі провести переговори з депутатами ВР Криму, членами президії, з її главою і запропонувати все, до чого вони прагнули. Ми готові тоді були проговорити всі деталі щодо законодавства України, Конституції Криму і забезпечити необхідний захист інтересів людей, навіть в їх розумінні", - розповів глава держави.
Він додав, що в аеропорту його зустріла шеренга військових, які намагалися заблокувати вихід з аеропорту. Просили не їхати до будівлі ВР Криму, пропонували, щоб зустріч відбулася в якомусь "банно-пральному комплексі" за межами Сімферополя.
Однак, за словами Порошенка, він категорично відмовився і поїхав до будівлі ВР.
"Що я побачив: будинок ВР Криму, коли там проходив референдум, був заблокований. Жодної людини там не було, і стояло оточення з російських військовослужбовців. За міжнародним законодавством це був цілком чіткий акт анексії. Це не були військові Чорноморського флоту. Це був перекинутий з континенту спецназ...", - додав він.


Як відомо, в березні 2014 роки після введення російських військ Росія провела анексію українського Криму, організувавши "референдум" із його самовизначення.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше кримські активісти написали десять портретів російських військових, які брали участь у анексії півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?