Порошенко розповів, від чого помирають нації
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, від чого помирають нації

Порошенко розповів, від чого помирають нації
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко привітав громадян з Днем української писемності та мови і зазначив, що нації вмирають, коли у них забирають мову.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Порошенка.
"Сьогодні наша країна відзначає День української писемності та мови. Нехай вічно звучить українська мова - душа і серце нашого народу!", - написав глава держави і оприлюднив фотографію відомої письменниці Ліни Костенко та її вислів "Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову".
Нагадаємо, що День української писемності та мови встановив президент України Леонід Кучма указом №1241/97 від 6 листопада 1997 року. Згідно з цим указом, святкування Дня української писемності та мови щорічно проходить 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.




У День української писемності та мови традиційно покладають квіти до пам'ятника Нестору Літописцеві, відзначають кращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, що випускають літературу українською мовою.


Читайте також:

В

європейській країні відкрили пам'ятник великому українцеві: з'явилося відео


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Порошенко привітав українців з Днем ракетних військ і артилерії, який відзначають 3 листопада, і оприлюднив яскраве відео

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?