Порошенко розповів, від якої організації чекає допомоги по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, від якої організації чекає допомоги по Криму

Порошенко розповів, від якої організації чекає допомоги по Криму
Джерело:  online.ua

Президент  Петро Порошенко  розраховує на затвердження Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй резолюції по ситуації з правами людини в окупованому Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Глави держави.


Таку заяву Порошенко зробив у своєму зверненні до народу України з нагоди Міжнародного дня прав людини.


За словами Порошенка, нещодавно на засіданні Третього комітету Генасамблеї ООН була прийнята резолюція "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)".


"Розраховую, що Генеральна Асамблея ООН підтримає цей документ і засудить порушення прав людини, дискримінаційні заходи і практику з боку російської окупаційної влади щодо мешканців анексованого Криму, в тому числі кримських татар, а також українців і осіб, що належать до інших етнічних і релігійних груп", - сказав Порошенко.


Читайте також:  Порошенко підчепив Кремль за його боягузтво


В умовах російської агресії проти України, підкреслив президент, проблема захисту прав і свобод людини є особливо гострою, і в цьому питанні Україну підтримує весь цивілізований світ.


Україна докладає максимум зусиль, щоб українські політв'язні, яких в Росії безпідставно кинуті за ґрати, повернулися на рідну землю, додав Порошенко.


"Я щиро вдячний нашим міжнародним партнерам, особливо Європейському Союзу, які підтримують Україну в частині вимог до Російської Федерації щодо якнайшвидшого звільнення українських заручників, що утримуються на окупованих територіях і в російських в'язницях", - заявив Порошенко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  7 грудня президент Петро Порошенко заявив, що в Євросоюзі знайшли компроміс щодо механізму призупинення безвізового режиму, прийняття якого прискорить скасування віз для громадян України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?