Порошенко розповів, як приймав рішення по скасуванню мобілізації: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, як приймав рішення по скасуванню мобілізації: опубліковано відео

Порошенко розповів, як приймав рішення по скасуванню мобілізації: опубліковано відео
Джерело:  YouTube

Президент України Петро Порошенко розповів, що замість проведення мобілізації  має намір підвищити грошове забезпечення українських військових.

Про це він заявив під час візиту до Запоріжжя, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір телеканалу  112.ua
"Зараз, попри те, що говорили, що я повинен з січня оголосити чергову хвилю мобілізації, замість цього я прийняв інше рішення, і у тісній співпраці з урядом, волонтерами, обласними керівниками, ми порадились і прийняли рішення — ми повинні різко збільшити грошове забезпечення української оборони", — повідомив він.


За словами президента, «починаючи з 1 січня мінімальне грошове забезпечення військових складатиме 7 тисяч гривень».

«Лише з 1 січня у лави армії на контрактну службу прийшли 22 тисячі військовослужбовців», — підкреслив голова держави.

За словами Порошенка, серед циї військових немає дезертирів, злочинців, порушників військової дисципліни, а більшість із них пройшли АТО.



Як повідомляв ONLINE.UA, 15 квітня Порошенко повідомив, що сьома хвиля часткової мобілізації буде єдиною у 2016 році, якщо не станеться загострення на Донбасі.

Крім того, 18 квітня міністр оборони України Степан Полторак говорив, що гострої необхідності у проведенні чергової хвилі мобілізації немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?