Порошенко розповів, як Путін пропонував йому «домовитися» по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко розповів, як Путін пропонував йому «домовитися» по Донбасу

Порошенко розповів, як Путін пропонував йому «домовитися» по Донбасу
Джерело:  online.ua

Колишній президент України Петро Порошенко переконаний у необхідності чіткого дотримання Мінських угод. Також він заявив про те, що так званої формули Штайнмаєра не існує в узгодженому вигляді. Про це Порошенко розповів в інтерв’ю ведучій програми «Рандеву з Яніною Соколовою», повідомляє ONLINE.UA.

За словами експрезидента, алгоритм дій, який Росія видає за «формулу Штайнмаєра», насправді написаний міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

«Я хочу вам розповісти, я вперше це розповідаю, про останню зустріч у Берліні з Путіним, Меркель, французьким президентом і вашим покірним слугою. Коли Путін сказав: у нас є формула Штайнмаєра, написана Лавровим. Я кажу: вибачте, ось є лист двох міністрів закордонних справ Франції і Німеччини пана Штайнмаєра, де вони викладають, що це є – формула Штайнмаєра. Будь ласка, подивіться. Він, Путін, бере цю форму, читає і каже: ні, це зовсім не те, у нас написав Лавров формулу Штайнмаєра.

Я кажу: вибачте, ніякий Лавров нічого нам писати не буде. Тим паче, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр і ви можете його спитати, пане Путін. Не буду я його питати, ви його переагітували, ми будемо базуватись на наших пропозиціях – ось це стиль ведення переговорів Росією», – розповів Порошенко.

Колишній президент додав, що радить новій владі бути дуже обережною під час переговорів з Путіним. Головне, «щоб не залишити на Донбасі російський анклав, і щоб Росія під стволами представників своїх збройних сил не визначала, хто буде обраний на цих виборах».

Також Петро Порошенко розповів, що Путін свого часу пропонував йому «домовитись», щоб легітимізувати своїх маріонеток в українському правовому полі.

«Я також можу вам розповісти ще одну історію, коли Путін запропонував мені, коли ще були діалоги, це мені здається був 2015 рік, каже: що ви сперечаєтесь, давайте ми з вами домовимось, кого ми оберемо і проведемо це через вибори – це єдиний можливий шлях. Я кажу: ні, обирати, навіть лідерів місцевого самоврядування, буде український народ. І ні з ким я не збираюся ні погоджувати кого обирати, ні віддавати, яку частину повноважень ми їм делегуємо. Є закон – він рівний для всіх», – додав Порошенко.

Нагадаємо, що у цьому ж інтерв’ю Порошенко розповів, як Путін його обдурив з обміном Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?