Порошенко стверджує, що його рейтинг зріс до 40% - коментар соціолога
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко стверджує, що його рейтинг зріс до 40% - коментар соціолога

Порошенко стверджує, що його рейтинг зріс до 40% - коментар соціолога
Джерело:  Hromadske

Заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушицький стверджує, що рейтинг з майже 40% підтримкою діючого президента Петра Порошенко, який він сам оприлюднив напередодні, базується на телефонному опитуванні, яке не можна вважати точним, передає ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.

"Це результати телефонного опитування. Ми не планували публікувати це дослідження, але оскільки документ уже оприлюднено, то ми готуємо точніше пояснення", — сказав Грушицький.

Він підкреслив, що цифри із телефонного опитування є менш точними, ніж дослідження шляхом інтерв'ю, за яким між Порошенко і Зеленським розрив у 47% голосів.

"Як показали попередні опитування до першого туру виборів, телефонні опитування є неточними. Оскільки телефони мають більш заможні люди, які будуть голосувати за Порошенко. Мінімальна похибка телефонного опитування складає 5-6%", — пояснив Грушицький відмінності в цифрах телефонного дослідження КМІСу та рейтингів, отриманих шляхом опитування.

За його словами, найважливішим висновком із результатів телефонного опитування є лише "тенденція до зростання рейтингу Порошенко".

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 квітня очільниця "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка на виборах президента у 2019 році зайняла третє місце,  записала звернення до кандидатів на пост глави держави  Володимира Зеленського та Петра Порошенка після "телефонних дебатів" між ними напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?