Порошенко віддячив Варфоломію за Томос для України: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко віддячив Варфоломію за Томос для України: опубліковано фото

Порошенко віддячив Варфоломію за Томос для України: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко віддячив Вселенському патріарху Варфоломію за Томос про автокефалію України, який був підписаний в Стамбулі 5 січня. Він нагородив Варфоломія орденом "За заслуги" I ступеня, повідомляє ONLINE.UА.

Фото, на якому відображено момент вручення ордена Варфоломію, Порошенко опублікував в соцмережі.

"Мав честь вручити орден "За заслуги" I ступеня Вселенському патріарху за видатний особистий внесок Його Святості в розвиток автокефальної помісної Православної церкви України, підвищення авторитету православ'я у світі, багаторічну діяльність по утвердженню ідеалів духовності", - написав він, підкресливши, що запосив Варфоломія з візитом в Україну.

У свою чергу патріарх Варфоломій вручив Порошенку пам'ятну медаль - хрест Панагія Паммакарістос.

Нагадаємо, підписаний Томос про автокефалію ПЦУ Варфоломій вручить митрополиту Епіфанію 6 січня. На Різдво важливий церковний документ про незалежність української церкви привезуть в Україну і виставлять у Софійському соборі в Києві.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в УПЦ МП прокоментували підписання Томосу, заявивши, що процедура пройшла з "порушенням всіх канонічних правил".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?