Порошенко відповів на звинувачення щодо переговорів з Медведчуком
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко відповів на звинувачення щодо переговорів з Медведчуком

Порошенко відповів на звинувачення щодо переговорів з Медведчуком
Джерело:  online.ua

Колишній глава Україний Петро Порошенко, якого звинувачують у державній зраді, почав стверджувати, що не обговорював із іншими трьома підозрюваними, зокрема, з кумом Путіна та олігархом Віктором Медведчуком поставки вугілля з території ОРДО.

Джерело: "УП"

Порошенко відреагував на звинувачення щодо перемовин з Медведчуком

Як стверджує колишній президент України, він, мовляв, не знав про схему постачання вугілля з ОРДО, хоча раніше його адвокати заявили, що насправді Петро Порошенко був у курсі, але ніяк не причетний до процесу.

Журналісти поцікавилися у лідера опозиції, чи обговорював він питання постачання вугілля з іншими підозрюваними у справі - проросійським політиком Віктором Медведчуком, бізнесменом Сергієм Кузярою чи ексміністром енергетики Володимиром Демчишиним. Петро Порошенко відповів заперечно.

За словами очільника "Європейської Солідарності", він обговорював лише питання енергетичної безпеки з урядом, а контакти, поставки і все інше – не є повноваженнями президента.

Якщо йдеться про якісь контракти, якісь фірми… Я не знаю. Я з Медведчуком ніколи не обговорював. Я ніколи в житті не бачив Кузяру та інших. Хоча на сьогоднішній день я з подивом дізнався, що його чотири місяці тримають у в’язниці під заставу мільярд для того, щоб він дав покази проти мене. Друга позиція: є офіційне звинувачення у державній зраді. Вони адвокатам відповіли, що вже і розслідування закінчили, - заявив журналістам Петро Порошенко.

Як стверджує політик, його, як лідера опозиції, мають намір політтехнологічним прийомом прив’язати до того, чого немає. Зокрема і до кума Путіна Віктора Медведчука.

Звинувачення проти Порошенка 

Печерський райсуд Києва дозволив заарештувати колишнього президента Петра Порошенка за обвинуваченнями у державній зраді.

Колишнього президента звинувачують у розірванні контрактів на поставки вугілля з ЮАР та організацію поставок з непідконтрольних Україні територій Донбасу.

За словами самого Порошенка, зараз він перебуває у Польщі і вже у січні планує повернутись до України.

Зокрема, підконтрольний колишньому голові держави 5 канал опубліковав відеоролик з реакцією Порошенко на звинувачення.

Верховний Суд викликає президента Володимира Зеленського як відповідача у справі щодо оприлюдненої ним під час одного з інтерв’ю інформації. Йдеться про звинувачення в бік ексглави держави Петра Порошенка щодо його причетності до торгівлі вугіллям з бойовиками на Донбасі.

ДБР та СБУ оголосили, що Порошенка підозрюють у державній зраді 20 грудня. Слідчі цих відомств кажуть про постачання вугілля на українські ТЕЦ з "ДНР" та "ЛНР".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?