Порошенко відверто висловився, представляючи генпрокурора Луценка
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко відверто висловився, представляючи генпрокурора Луценка

Порошенко відверто висловився, представляючи генпрокурора Луценка
Джерело:  УНН

Президент України Петро Порошенко представив нового Генерального прокурора Юрія Луценка колективу відомства і розповів, що очікує від нього справедливості. При цьому він відверто заявив, що знає про незадоволених новим призначенням в Генпрокуратурі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Сьогодні маю честь представити нового Генерального прокурора Юрія Луценка. Я впевнений, що цей стратегічний крок дає шанс працівникам прокуратури стати учасниками однієї з найбільш масштабних реформ", - сказав президент.
Також Порошенко заявив, що він хоче побачити від нового Генерального прокурора справедливість.
"Я добре поінформований про настрої всередині прокуратури. Багато цьому не аплодують, але така реакція є природною. Але це крок до підвищення довіри суспільства до прокуратури. Це неможливо без відкриття прокуратури для людей за межами системи. Через два роки після Революції Гідності побачити справедливість. Це завдання, яке я б просив врахувати нового прокурора", - сказав він.
Крім того він сказав, що призначення нового глави ГПУ було одним із зобов'язань України перед західними партнерами, міжнародними фінансовими інститутами, тому на ньому буде зараз зосереджена пильна увага.
"Призначення нового Генпрокурора було однією з попередніх умов щодо співпраці з МВФ і надання кредитних гарантій від наших партнерів. Весь світ зараз налаштував потужні оптичні прилади, щоб пильно стежити за тим, що зараз відбуватиметься в прокуратурі", - сказав він.
Також президент в своєму мікроблозі в Twitter висловив надію, що тепер не буде розмов про тиск на Генпрокуратуру.
"Своїм призначенням Юрій Луценко нікому і нічому не зобов'язаний, ні ВР (Верховній Раді, - Ред.), ні мені. Слід працювати по совісті, по Конституції і законам! Включити соціальні кадрові ліфти - одна з головних задач нового Генерального прокурора", - написав він.
"Я не збираюся втручатися в діяльність ГПУ. У мене немає посадочних списків. Упевнений, що навіть розмови про тиск на ГПУ підуть в минуле", - додав Порошенко.
Нагадаємо, Верховна Рада дала згоду согласие на призначення Юрія Луценка Генеральним прокурором. За відповідний проект постанови проголосували 264 народних депутати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?