Порошенко вирішив підтримати армію духовно: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко вирішив підтримати армію духовно: опубліковано відео

Порошенко вирішив підтримати армію духовно: опубліковано відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України  Петро Порошенко  заявив про необхідність прискорення розробки положення про капеланства в силових структурах України Міністерством оборони України.


Про це він розповів на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.


На зустрічі предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет передав Петру Порошенку лист від Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з проханням про прискорення затвердження положення про капеланства Міністерством оборони.


"Дам доручення про прискорення розробки положення про капеланів. Для мене важливо, щоб представники кожної церкви були серед капеланів. У кожного своя дорога до Бога. Я дуже розраховую, що ви приєднаєтеся до формування, а відповідне доручення міністру оборони буде дано", - йдеться в повідомленні.


Петро Порошенко підкреслив, що за останні два роки українська армія сильно змінилася: в ній покращився морально-психологічний клімат і значну частину ВСУ зараз складають військові-контрактники, і важливо розвинути інститут капеланства в Збройних Силах та інших силових структурах.


"Роль капелана і слова Божого важко переоцінити. Тим церквам, які займають зараз активну місіонерську діяльність, мають достатню кількість капеланів, велике спасибі, тому що російська агресія проти нашої держави, яка почалася з незаконною анексією Криму і продовжилася на сході України, сатанинські полчища, стали складним випробуванням для держави, для суспільства, для мене і для Церкви", - сказав президент України і зазначив, що Україна це випробування з честю витримала.


Також глава держави подякував церквам і релігійним організаціям за підтримку українських військовослужбовців і мирного населення, і наголосив на важливості підтримки громадськості та міжнародної спільноти в боротьбі України проти російського агресора.


"Ніколи не приймав твердження, що це громадянська війна - воно, вибачте, від лукавого", - підкреслив Порошенко.


Крім іншого, Петро Порошенко заявив про намір підписати закон, який надасть релігійним організаціям право засновувати навчальні заклади.



Як повідомляв ONLINE.UA.  патріарх Філарет заявілял про те, що президент Росії Володимир Путін повинен відповідати за скоєні злочини проти людяності, тероризм і військові злочини перед судом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?