Порошенко виступив із гучною пропозицією нардепам
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко виступив із гучною пропозицією нардепам

Порошенко виступив із гучною пропозицією нардепам

Президент України Петро Порошенко запропонував депутатам Верховної Ради вирішувати проблему подвійного громадянства позбавленням громадянства України.
Про це в ході розмови з журналістами розповів представник президента у Верховній Раді, депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські Новини".

Читайте також: Ось це патріот: соцмережі киплять через подвійне громадянство Насірова
"Сьогодні, 13 березня, президентом був поданий в Раду і визначений як невідкладний законопроект, який стосується вирішення проблеми з подвійним громадянством. Цим законопроектом буде чітко встановлено, що людина, яка добровільно вступила до громадянства іншої держави, вважатиметься такою, що підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства", - підкреслив Герасимов.
Підставою для припинення українського громадянства вважатиметься нездача паспорта, який стверджує іноземне громадянство, протягом певного терміну з моменту отримання українського, а також добровільне набуття іноземного громадянства (при цьому жителі окупованого Криму не вважаються особами, які добровільно прийняли громадянство Росії).
У той же час лідер Радикальної партії Олег Ляшко і деякі депутати Ради запропонували достроково позбавляти депутатів повноважень в разі встановлення фактів наявності у них громадянства іншої країни.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що у глави ДФС Романа Насірова, крім українського, є громадянство Великобританії та Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?