Порошенко виступив із несподіваною заявою щодо СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко виступив із несподіваною заявою щодо СБУ

Порошенко виступив із несподіваною заявою щодо СБУ
Джерело:  ua.interfax.com.ua

При реформуванні Служби безпеки України відповідно до стандартів НАТО частину функцій силового відомства передадуть іншим правоохоронним органам.
Концепцію про це розгляне Рада національної безпеки і оборони, заявив президент України Петро Порошенко в рамках урочистостей з нагоди 25-ї річниці створення СБУ в Київській області, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Незабаром РНБО розгляне концепцію реформування Служби безпеки України з використанням досвіду кращих практик країн-членів НАТО", - підкреслив український лідер.
Читайте також: Порошенко просить допомоги у НАТО: зроблено важливу заяву
За його словами, деякі функції СБУ, невластиві іншим спецслужбам (зокрема, розслідування окремих службових злочинів та скоєних злочинними організаціями), можуть бути передані іншим органам охорони порядку, - Нацполіції, НАБУ і Держбюро розслідувань.
Порошенко підкреслив, що СБУ залишиться основним контррозвідувальним відомством України, його співпраця із зарубіжними спецслужбами дійшла до рівня спільних спецоперацій за кордоном і робота відомства високо оцінюється іноземними партнерами.
"Результати роботи служби надихають співгромадян патріотів і викликають гнів противника", - сказав президент України, називаючи СБУ "ефективним бойовим механізмом".
Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко має намір провести в референдум про вступ до НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?