Порошенко виступив із сенсаційною заявою щодо майбутнього Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко виступив із сенсаційною заявою щодо майбутнього Криму

Порошенко виступив із сенсаційною заявою щодо майбутнього Криму
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко

має намір добиватися внесення змін до Конституції для надання кримським татарам національної автономії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


"Україна, світ, не повинні допустити, щоб трагедія кримськотатарського народу повторилася знову", - сказав президент у своєму виступі на концерті-реквіємі з нагоди 72-ї річниці депортації кримських татар.


За словами Порошенка, автономія кримських татар стане можлива після звільнення Криму від окупантів.


"Наше завдання - захистити кримськотатарський народ і його Батьківщину в Криму, а стратегічно - крок за кроком звільняти український півострів від російської окупації", - додав він.


Глава держави визнав, що усвідомлення необхідності створення національної автономії в Криму прийшло з запізненням.


"Із запізненням усвідомлюємо необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар з повним, зрозуміло, гарантуванням рівних прав і свобод етнічних українців, росіян та інших етносів півострова", - сказав він.


За словами президента, "ми зобов'язані розпочати в парламенті України процес внесення змін і доповнень до розділу X Конституції України - "Автономна Республіка Крим", які повною мірою витякали б із невід'ємного права кримських татар на самовизначення в складі суверенної і незалежної Української держави".


"І я звернуся до Конституційної комісії із закликом створити найближчим часом з членів Конституційної комісії і представників Меджлісу, експертів, робочу групу з підготовки змін та доповнень зазначеного розділу", - повідомив глава держави.


Також Порошенко додав, що "Крим був, є і буде невід'ємною частиною України, а країну-злодія змусять повернути вкрадене".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українські

хакери «змусили» главу окупаційної адміністрації Криму попередити росіян про можливу депортацію з півострова в 2017 році

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?