Порошенко закликав Зеленського екстрено повернути ЗСУ на позиції на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко закликав Зеленського екстрено повернути ЗСУ на позиції на Донбасі

Порошенко закликав Зеленського екстрено повернути ЗСУ на позиції на Донбасі
Джерело:  online.ua

30 березня колишній президент України, народний обранець (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко публічно закликав главу держави Володимира Зеленського негайно повернути підрозділи української армії на позиції, з яких їх було відведено за два роки, вивести на передову контрснайперські групи, а також відновити розвідку та безпілотники. Такий гучний заклик пролунав під час виступу політика з трибуни Верховної Ради, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

"Настав час подивитися в очі правді. І фітіль війни, і ключі від миру – у Москві. І теза про мир, коли достатньо просто припинити стріляти і про те, що лише премир’ям можна забезпечити мир, – хибна", - заявив колишній український лідер.

Політик звернув увагу на те, що уже чимало міжнародних гравців визнали, що президент очільник Кремля Володимир Путін - вбивця.

"Путін – вбивця. Про це ми говорили з 2014 року. Зараз про це говорить увесь світ: від Байдена до Трюдо. Я сподіваюся, Володимире Олександровичу, що і вам вдасться вичавити з себе це визначення", - підкреслив народний обранець.

Окрім того, Петро Порошенко закликав президента Україна втілити у життя спільну ініціативу нашої країни, Німеччини та Франції про дорожню карту Мінська за принципом "спочатку безпеку" та наголосив, що негайної реалізації вимагає ініціатива введення миротворчої місії на окупований Донбас, відповідно до мандату Ради Безпеки ООН, тому "бо згаяно два роки".

"Слід повернути підрозділи на позиції, з яких вони були відведені за два роки. На передню лінію – знову вивести контрснайперські групи… Слід зняти обмеження на діяльність розвідувальних груп. Відновити діяльність дронів, артилерійську розвідку і контрбатарейну боротьбу", - підсумував Петро Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пропагандистські російські медіа оприлюднили деталі плану щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі. За словами члена української делегації у Тристоронній контактній групі Сергія Гармаша, це сталося тому, що главі Кремля Володимиру Путіну просто не сподобався документ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?