Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ України
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ України

Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ України
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про новий військово-адміністративний поділ території України. Глава держави ввів у дію відповідне рішення РНБО від 27 січня 2016 року, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
"Військово-адміністративний поділ території України встановлює територіально-географічні межі відповідальності органів військового управління Збройних Сил України за виконання військово-адміністративних функцій в сфері оборони на суші, в повітряному і морському просторі з урахуванням території, яка відповідно до законів України та постановами Верховної Ради визнана тимчасово окупованою", - йдеться в повідомленні.
Сухопутна територія України ділиться на чотири військово-сухопутні зони і окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань «Північ», «Південь», «Захід» і «Схід».
Повітряний простір України ділиться на три військово-повітряні зони і один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань «Захід», «Південь» і «Центр».
Морський простір з урахуванням правового статусу тимчасово окупованих територій внутрішніх морських вод і територіального моря України навколо Кримського півострова і окремого району Донецької області ділиться на «Чорноморську» і «Азовську» військово-морські зони відповідальності командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
Раніше повідомлялося, що, за даними розвідки, з початку року на Донбасі загинули 42 військовослужбовці РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?