Порошенко збільшив терміни призову в армію
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко збільшив терміни призову в армію

Порошенко збільшив терміни призову в армію
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців. Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави, передає ONLINE.UA.

Цей указ вносить зміни до попереднього указу від 15 лютого. Згідно з документом, осінній призов пошириться ще на один місяць і триватиме з жовтня по грудень 2018 року.

Зазначимо, що 15 лютого президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році. У документі було визначено на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень-травень та жовтень-листопад.

Нагадаємо, 6 вересня депутати Верховної Ради прийняли законопроект, яким зрівняли права чоловіків і жінок в армії. За даний закон проголосували 247 нардепів. Новий закон про рівноправність жінок і чоловіків в українській армії передбачає заборону дискримінації за ознакою статі, рівний доступ до військових звань і посад, а також однакову відповідальність при виконанні обов’язків військової служби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в українській армії служать біля 25 тисяч жінок, з яких більше трьох тисяч офіцерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?