Порошенко зробив гучну заяву по Донбасу і передав армії нову техніку: з'явилися фото і відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив гучну заяву по Донбасу і передав армії нову техніку: з'явилися фото і відео

Порошенко зробив гучну заяву по Донбасу і передав армії нову техніку: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко

, який знаходиться з робочим візитом у Харківській області, розповів про реалізацію Мінських угод, стан української армії, ситуауцію в зоні АТО та передав українським воїнам новітні озброєння.


Про це повідомляє ONLINE.UA.

Зокрема, глава держави зазначив, що лідери деяких українських партій мають намір передати Росії або її маріонеткам значну частину територію нашої країни.
"Я підкреслюю, що я, як президент, не дозволю цього зробити, і не варто бігати по іноземним посольствам і агітувати, що передача Донбасу - єдиний план забезпечення миру. Територію віддасте, а мир не отримаєте", - зазначив він.
Крім того, президент пообіцяв, що Україна не буде виконувати політичної частини Мінських угод доти, доки не буде виконано пакет з безпеки.



"Зараз дехто намагається впровадити таку критичну хвилю щодо Мінська. Я наголошував і ще раз підкреслюю - Мінськ - це мирний план, який передбачає абсолютно чіткі заходи та критерії нашої безпеки, і поки не буде виконана складова безпеки, пакет з безпеки, Україна далі в політичному процесі просуватися не буде", - пообіцяв він.
У той же час Порошенко зазначив, що за минулу добу бойовики випустили по Водяному, під Маріуполем, понад 700 артилерійських снарядів.


"Напруженість на лінії зіткнення зберігається, тільки по ділянці у Водяного за останню добу було випущено більше 700 артилерійських снарядів, 300 мін, і це тільки на маленькій ділянці фронту. І те, що ми нікого не втратили ні сьогодні, ні вчора - демонстрація рівня надійності нашої оборони ", - сказав він.
Особливо глава держави відзначив стан ЗСУ.


"Українська армія нагодована, одягнена, озброєна, натренована і має високу виучку бойової підготовки", - підкреслив він, додавши, що перед призовниками буде стояти завдання навчитися воювати, а в зоні бойових дій будуть перебувати контрактники.
Також Порошенко розповів, що має намір відвідати зону АТО і зустрітися з військовослужбовцями, які готуються до демобілізації.



Тим часом, глава держави визнав, що ймовірність ескалації конфлікту залишається досить високою.
"Ті, хто не відчуває цього, повинні зрозуміти - країна зараз знаходиться в стані війни, і я наполягаю на тому, що війна ведеться, і захист, і оборона - це справа не тільки Збройних сил України, а справа всього українського народу: суспільства і влади", - додав президент.
Порошенко заявив також, що найкращим способом зустріти День захисника України він вважає - допомогу Армії.


«Держава робить усе можливе, щоб зразки нової техніки надходили у війська. Державний концерн «Укроборонпром» за два останні роки передав у війська понад 12 тисяч зразків військової техніки і озброєнь », - підкреслив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмйєр виступив з пропозицією до України про виконання політичної частини Мінських угод, попри фіаско домовленостей про припинення вогню.


Нагадаємо, що політична частина угод передбачає проведення виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, оголошення амністії бойовикам і внесення змін в українську Конституцію частини про «особливий статус» Донбасу.
У той же час, українська сторона наполягає на першочерговому виконанні положень Мінська про безпеку: повне припинення вогню, виведення російських військ, передача контролю над кордоном України, а також повернення полонених українців.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?