Порошенко зробив історичну заяву про українську армію
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив історичну заяву про українську армію

Порошенко зробив історичну заяву про українську армію

Президент України  Петро Порошенко  розповів, що українська армія фактично стане контрактною з кінця жовтня 2016 року.


Про це він заявив на військовому аеродромі в Чугуєві Харківської області в ході церемонії передачі партії військової техніки та озброєння особовому складу ЗСУ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Порошенко підкреслив, що в кінці жовтня, після завершення демобілізації військовослужбовців ЗСУ шостої хвилі, українська армія перейде на контрактну основу: "Як я обіцяв, я поставив завдання, щоб до кінця жовтня шоста хвиля демобілізації була завершена. Що ми отримаємо в кінці жовтня (багато політиків нам обіцяли протягом 15 років перехід на контрактну армію), я підкреслюю, що з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою", - заявив президент.


Також він розповів, що на даний момент армія України є однією з найбільш ефективних на континенті. "Зміцнення обороноздатності, боротьба за незалежність нашої держави є також справою всього народу, як і захист держави від російської агресії. Тільки завдяки спільним зусиллям військових, суспільства, влади, українська армія стала по рівню бойової майстерності однією з найдосвідченіших і ефективних на континенті, - сказав глава держави. - Ми швидко відновили військову вправність, вміння захищати рідну землю і зробили надзвичайно важливі кроки в реформуванні Збройних сил і всього сектора оборони і безпеки, в приведенні стандартів ВСУ до стандартів НАТО".


"Зараз я можу відзначити, що ВСУ користуються високою і заслуженою підтримкою і довірою в суспільстві і з боку наших іноземних партнерів. Ця довіра придбана самовідданою працею і доблестю воїнів. Ми зараз бачимо, як зростає бойовий потенціал ЗСУ, якісні перетворення відбуваються не тільки в управлінні збройними силами, а й на рівні кожної частини, і не помічати якісних змін зараз вже просто неможливо, вони є в кожному підрозділі, часом не так швидко, як хотілося б, але чітко відбуваються", - підкреслив Порошенко.


Нагадаємо,  президент України Петро Порошенко не має наміру поки оголошувати сьому хвилю мобілізації.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ході передачі партії військової техніки в Харківській області  Петро Порошенко розповів про українських політиків, які хочуть передати частину території України Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?