Порошенко зробив нову важливу заяву про мобілізацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко зробив нову важливу заяву про мобілізацію

Порошенко зробив нову важливу заяву про мобілізацію
Джерело:  interfax.com.ua

Президент України Петро Порошенко повідомив, що  проведення чергової хвилі мобілізації  буде залежати від ситуації на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.
"Єдине, що поки не можу пообіцяти, що мобілізації в цьому році взагалі не буде. Її перспективи і масштаби залежать не тільки від наших планів, але і від обстановки на фронті", - сказав президент, виступаючи під час акції "Перша хвилина світу" в Музеї історії України у Другій світовій війні.
Глава держави зазначив, що на сьогоднішній день мінімальна зарплата військовослужбовця становить 7 тис. грн, що істотно збільшило кількість бажаючих піти на контрактну службу в армію.
"Впродовж квітня-березня демобілізували майже всіх, кого призвали в минулому році під час четвертої хвилі мобілізації", - повідомив Порошенко.
За словами президента, поки не оголошена 7-а хвиля мобілізації, і рішення про оголошення нової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на фронті.
Також президент підкреслив, що Україна робить ставку на політико-дипломатичний шлях повернення окупованих територій під український суверенітет.
"Як Верховний головнокомандувач повинен брати до уваги всю сукупність факторів: військових, міжнародних, економічних, інших. І тому ми робимо ставку на політико-дипломатичний спосіб повернення тимчасово окупованих територій під суверенітет України", - сказав Порошенко.
Порошенко в черговий раз підкреслив, що Україна діє правильно в цій ситуації, і немає альтернативи Мінським угодами.
"Доказом є мирне небо над більшою частиною території України, потужна світова солідарність з Україною, санкції, які введені за невиконання Мінських угод. І те, що ворог зараз заблокований на далеких східних рубежах - це теж ефективність Мінських угод", - сказав він.
Президент також додав, що українські дипломати докладають максимум зусиль для продовження санкцій проти РФ, введених ЄС, США, іншими країнами.
Нагадаємо,  18 квітня міністр оборони України Степан Полторак говорив, що гострої необхідності в проведенні чергової хвилі мобілізації немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?