Порошенко зробив важливу заяву щодо вступу України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив важливу заяву щодо вступу України в ЄС

Порошенко зробив важливу заяву щодо вступу України в ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що питання повноцінного членства України в Європейському Союзі - справа кількох років, а не десятиліть, передає ONLINE.UA.

Окрім того, український глава порадив українцям не хапатися за дату, навівши у приклад ситуацію з безвізом. Порошенко пояснив, що використовував помилкові дати початку дії безвізу, які сам оголошував, для "тиску на ЄС".

На думку президента, кроки, необхідні для наближення до ЄС, прописані в Угоді про асоціацію.

"Що треба зробити – я вже чітко визначив. Якщо ви прочитаєте Угоду про асоціацію, там все це є... Я тоді казав, що це (Угода про асоціацію. – Ред.) моя президентська програма. Чому? Бо я Угоду про асоціацію писав. Так само, як і був долучений до формування документу про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі – найбільш амбіційної угоди, яку має Євросоюз. Британії ще треба буде попрацювати, щоб мати такі умови, як зараз має Україна", - заявив Порошенко.

Український глава зазначив, що для наближення до ЄС Україні слід "виконати свою домашню роботу" - реформувати більшість галузей та сформувати антикорупційну інфраструктуру.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко підписав закон щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда євро, що раніше був ухвалений Верховною Радою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?