Порошенко зробив заяву щодо захоплених підприємств на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив заяву щодо захоплених підприємств на Донбасі

Порошенко зробив заяву щодо захоплених підприємств на Донбасі
Джерело:  president.gov.ua

На зустрічі з міністром закордонних і європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном президент Петро Порошенко заявив, що після "націоналізації" підприємств так званими ДНР-ЛНР Україна не може мати торгових відносин з цими підприємствами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
Порошенко також уточнив, що Україна просить Євросоюз про посилення санкцій проти Російської Федерації.
"Після захоплення цих підприємств ми не можемо мати ніяких торгових відносин з цими "конфіскованими" підприємствами. Ми не будемо дозволяти ніякої їх діяльності. І просимо підтримки цих рішень, в тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, яка дозволила це грубе порушення міжнародного права", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко виступив з гучною пропозицією нардепам
Порошенко нагадав про те, що Росія визнала фейкові документи так званих ДНР і ЛНР, а пізніше відбулося захоплення українських підприємств, які працювали в правовому полі України - платили податки, виплачували зарплату в гривні.
Президент також подякував ЄС за недавнє рішення продовжити санкції за незаконну анексію Криму.
"Це для нас надзвичайно важливо, і є демонстрацією позиції підтримки України", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, Басманний суд Москви продовжив арешт Липецької кондитерської фабрики, яка входить до складу корпорації "Рошен", переданої президентом України Петром Порошенком в управління сліпого трасту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?