Порошенко звернувся до країн "Великої сімки" через Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко звернувся до країн "Великої сімки" через Росію

Порошенко звернувся до країн "Великої сімки" через Росію
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко звернувся до країн "Великої сімки" із закликом продовжити санкції проти країни-агресора Росії і вжити заходів для звільнення незаконно утримуваних в РФ українців.
Про це він заявив на зустрічі з акредитованими в Україні послами G7, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента України.
"Під час зустрічі з послами "Великої сімки" (G7), акредитованими в Україні, Петро Порошенко зробив особливий акцент на необхідності продовження санкцій проти Росії у зв'язку з невиконанням державою-агресором мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.
На думку глави держави, Росія несе повну відповідальність за загострення ситуації на Донбасі, яке спостерігається в останні дні, і послам надали "вичерпні факти порушень з боку РФ, присутності російських військ на окупованому Донбасі і продовження відправки військ і зброї з боку Росії на окуповані території". У той же час Петро Порошенко зазначив, що санкції є "ефективним інструментом" і "мотивуючим фактором", який чинить тиск на Росію.
Також президент України наголосив на важливості звільнення незаконно утримуваних в Росії українців, зокрема, - льотчиці і нардепа Надії Савченко, яку засудили до 22 років тюремного ув'язнення.
"Глава держави також звернувся до послів "Великої сімки" з проханням посилити тиск на Росію щодо негайного звільнення Надії Савченко та інших ув'язнених, які незаконно утримуються в цій країні, а також впровадження особистих санкцій щодо тих, хто сфабрикував справи проти незаконно ув'язнених у РФ українців", - пише прес-служба Порошенка.
Крім іншого, на зустрічі з послами президент закликав G7 підтримати ініціативу про введення на Донбас збройної поліцейської місії ОБСЄ. На думку Петра Порошенка, це є критично необхідним для політичного врегулювання ситуації.
"Тільки при наявності безпечних передумов, прогресу в запровадженні збройної поліцейської місії ОБСЄ, стійкого припинення вогню, відведення артилерії і важкої техніки, відведення Росією окупаційних військ, звільнення всіх заручників, ми можемо говорити про політичні механізми", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, до складу "Великої сімки" входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, США і Японія.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Європі передбачаються труднощі в продовженні економічних санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?