Порошенко звернувся до «нової влади» з приводу закону про мову
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко звернувся до «нової влади» з приводу закону про мову

Порошенко звернувся до «нової влади» з приводу закону про мову
Джерело:  president.gov.ua

Чинний президент України Петро Порошенко закликав нову владу дотримуватися закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який був вчора підписаний главою держави. Про це він сказав під час церемонії закриття Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, передає ONLINE.UA.

 «Сподіваюся, що і нова влада, уважно вивчивши текст закону, підтримає і його дух, і його букву», - зазначив Петро Порошенко.

 Глава держави вважає, що закон не обмежує права іншомовних громадян, і зазначив, що для таких громадян існує закон про мови національних меншин, а також Конституція України, яка захищає їх права. Президент підкреслив, що закон підтримує державний статус української мови, забезпечує конституційне право громадян України розмовляти рідною мовою і це право буде реалізовуватися відповідно до європейських моделей мовної політики.

 Як повідомляв ONLINE.UA, чинний президент підписав закон 15 травня, після того як напередодні Верховна Рада розблокувала його прийняття. Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» ухвалений парламентом 25 квітня. За це рішення проголосували 278 парламентарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?