Порошенко звернувся до українців із заявою щодо віз: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко звернувся до українців із заявою щодо віз: опубліковано відео

Порошенко звернувся до українців із заявою щодо віз: опубліковано відео
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців щодо прийняття рішення про безвізовий режим з Євросоюзом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу голови держави.

Порошенко від імені українського народу подякував Єврокомісії за рішення, "яке ще більше зближує нас з єдиною європейською родиною".


«Сьогодні із Брюсселя надійшла довгоочікувана новина. Щойно Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер поінформував мене про внесення на розгляд Ради Євросоюзу та Європейського Парламенту законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян», - зазначив президент у своєму зверненні.


Порошенко підкреслив, що для нього особисто «це був тривалий шлях важкої дипломатичної та внутрішньополітичної роботи».

«Пам’ятаю кожний крок на цьому шляху, кожне рішення, практично кожну літеру в безвізовому законодавстві. І, взагалі, ми виконали план, який містив у собі майже 140 умов. Найголовніші з яких стосуються нової ефективної системи безпеки і боротьби з корупцією. Зокрема, все антикорупційне законодавство прийняте як одна з умов скасування віз», - додав голова держави.


«Безвізовий режим був моїм зобов’язанням перед вами. Позначку «виконано» можна буде поставити вже за кілька місяців», - зазначив він.

Голова держави наголосив, що на шляху до цього рішення ми здійснили реформи, які змінили країну. «ЄС високо оцінює і підтримує наші реформи».


Також Порошенко подякував за спільну роботу над безвізовим режимом Верховній Раді, уряду, дипломатам і громадянському суспільству.



Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Єврокомісії висловили впевненість у тому, що  безвізовий режим між Україною та ЄС буде введений до літа 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?