Порошенко звільнив ще одну суддю, яка засудила активістів Євромайдана
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко звільнив ще одну суддю, яка засудила активістів Євромайдана

Порошенко звільнив ще одну суддю, яка засудила активістів Євромайдана
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в рамках процесу очищення судової влади підписав указ, яким звільнив з посади чотирьох суддів, двох з них - у зв'язку з порушенням присяги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
Серед звільнених суддя Владислава Гудим, яка прийняла необгрунтовані рішення під час обрання запобіжного заходу для активістів Євромайдану і Автомайдану.
"Так, за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, під час подій на Майдані Владислава Гудим не забезпечила в межах своїх повноважень дотримання принципів самостійності та незалежності, конституційних засад судочинства, а також повного та всебічного дослідження всіх обставин у справах і проведення невідкладного судово-медичного обстеження. Рішення судді не відповідали нормам Кримінально-процесуального кодексу України, кодексу України про адміністративні правопорушення, Конвенції про захист прав людини і основних свобод, а також практикою Європейського суду з прав людини", - йдеться в повідомленні.
Раніше Порошенко звільнив з посад п'ятьох суддів, щодо яких Вища рада юстиції визнала порушення суддівської присяги і прийняття неправових рішень щодо активістів Революції Гідності.
Нагадаємо, 1 лютого президент підписав укази, якими звільнив за порушення присяги 86 суддів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?