Порошенко звільнив з посади головного комунальника України
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко звільнив з посади головного комунальника України

Порошенко звільнив з посади головного комунальника України
Джерело:  online.ua

Український президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення голови комісії, яка затверджує комунальні тарифи, Дмитра Вовка.

Про це сказано на сайті глави держави, передає ONLINE.UA.

"Відповідно до пункту 3 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", пункту 3 статті 1 указу президента України від 23 березня 2017 року № 78 "Про затвердження плану ротації голови та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" постановляю: звільнити Вовка Дмитра Володимировича з посади голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - йдеться в указі.

Дмитра Вовка призначили на посаду в. о. голови НКРЕКП у грудні 2014 року. У червні наступного року він отримав повноваження глави регулятора. До цього він не мав жодного досвіду роботи в енергетиці. До приходу на посаду Вовк працював в корпорації Roshen у Москві.

За час його роботи була ухвалена скандальна формула "Роттердам+", яка, на думку багатьох експертів, генерує надприбуток для теплової генерації. На сьогодні впровадження даної формули розслідує НАБУ.

Комісія під керівництвом Вовка реалізувала план підняття тарифів на електроенергію для населення та промисловості. Також НКРЕКП хотіла ввести абонплату за газ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Рабінович заявив, що підвищення тарифів комунальних послуг ставить українців на межу виживання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?