Портников назвав головний страх Путіна й озвучив попередження українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Портников назвав головний страх Путіна й озвучив попередження українцям

Портников назвав головний страх Путіна й озвучив попередження українцям
Джерело:  online.ua

Журналіст і політичний коментатор Віталій Портников звертає увагу українців на нещодавню заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова — останній стверджував, що  причина розбіжностей між Вашингтоном та Москвою – зовсім не в Україні. За словами політолога, цього разу російський дипломат вперше сказав правду про справжні наміри Володимира Путіна.

Джерело: "Радіо Свобода"

Портников розкрив нові плани Путіна щодо України й НАТО

Україна для Володимира Путіна – лише частина його великої гри із Заходом. Гри, про яку сказав на своїй нещодавній пресконференції президент Сполучених Штатів Джозеф Байден. Путін, за словами американського лідера, шукає місце своєї країни у світі. Але я б додав, що це не так пошук, як спроба знову зайняти місце, яке «звільнив» Радянський Союз у 1991 році. Україна у цій спробі реставрації минулого займає, звичайно, важливу роль хоча б уже тому, що вона офіційно була «другою республікою» цього самого Радянського Союзу. І тому в політичних розрахунках Кремля посідає важливіше місце, ніж Білорусь чи Казахстан, - пояснює Віталій Портников.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

За словами політичного експерта, наразі Путін переслідує свою головну ціль у цій грі - він хоче добитися від США визнання того, що сучасна Росія має той самий вплив у світі, що й Радянський Союз навіть не 30, а 50 років тому.

Окрім того, на переконання Портникова, Путін найбільше боїться прямого зіткнення з НАТО. Саме тому він сам намагається налякати міжнародну спільноту застосуванням сили і вже цим хоче виторгувати для своєї країни зовнішньополітичні преференції.

Але оскільки прямого зіткнення з НАТО Кремль просто боїться, залишається шантажувати Захід за допомогою демонстрації готовності знову напасти на Україну – і водночас ці наміри заперечувати... Тому переговорний процес між Росією та Сполученими Штатами триватиме рівно до того моменту, допоки Путін не зрозуміє, який, власне, «статус величі» він отримав через свій шантаж. Питання виключно в тому, чи він готовий розв’язувати великі війни заради збільшення цього статусу, - підсумовує Портников.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?