Посилення контролю - українців попередили про важливі зміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Посилення контролю - українців попередили про важливі зміни

Посилення контролю - українців попередили про важливі зміни
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я готують рішення для посилення контролю за українцями на самоізоляції. Ініціатива стане спільної для кількох структур і торкнеться навіть додатку "Дія". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву заступника міністра Ярослава Кучера.

За його словами, наразі налагоджено обмін даними між "Дією" та Центром громадського здоров'я.

"Міністерство охорони здоров’я надало свої пропозиції щодо посилення контролю за особами, які повинні проходити обов'язкову самоізоляцію, та щодо кола контактних з ними осіб", - наголосив посадовець.

Кучер додав, наразі у МОЗ співпрацюють з Нацполіції, МВС та прикордонною службу для налагодження роботи "Дій вдома".

"Наразі також вирішується питання перекладу додатку "Дій вдома" англійською мовою для іноземних громадян, які прибувають в Україну з країн червоної зони. Крім цього, налагоджений функціонал додатку, який дозволяє надсилати повідомлення на номери іноземних операторів мобільного зв’язку, чого не було раніше", - пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, вранці у четвер, 20 серпня, в Україні встановили новий антирекорд - 2 134 випадки COVID-19 за попередню добу. Загальна кількість наразі становить 98 537 хворих від початку епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, декілька місяців тому стало відомо, що плазма крові перехворілих пацієнтів з COVID-19 може допомогти важкохворим пацієнтам. Нове дослідження вкотре це підтвердило.

Авторитетне видання MedicalXpress звернуло увагу на те, що попередній аналіз поточного дослідження, до якого було залучено понад 300 пацієнтів із COVID-19, демонструє, що лікування плазмою крові є безпечним та ефективним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?