Послаблення карантину - МОЗ жорстко попередило українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Послаблення карантину - МОЗ жорстко попередило українців

Джерело:  online.ua

З п'ятниці, 5 червня, в Україні починається новий етап послаблень карантинних обмежень. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив, що це не означає скасування маскового режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг.

За словами посадовця, про скасування вимог щодо засобів захисту навіть не йдеться.

"Уряд запровадив режим адаптивного карантину, запровадив певне пом'якшення етапу виходу з цього карантину, але карантин не скасований. Я хочу нагадати, що у нас хворіють люди на COVID-19, і за сьогодні (додалося - ред.) 553 особи, вчора було 588. Стратегія, яка було обрана, це стратегія стримування, але вона ніяким чином не відміняє масковий режим, дотримання соціальної дистанції", - пояснив міністр.

Нагадаємо, карантин в Україні чинний з середини березня. Влада ввела обов'язковий та жорсткий масковий режим. З того часу його трохи послабили — дозволили користуватися масками виключно у громадському транспорті, ТРЦ, магазинах та інших закладах.

Станом на ранок 5 червня в Україні від початку епідемії підтвердили 25 964 випадків коронавірусу. За попередню добу - 553 нових інфікованих.

Перші карантинні послаблення почалися ще 11 травня. Пізніше, під час наступного етапу виводу, відновив роботу громадський транспорт, навіть метрополітени.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з епідемією коронавірусу в Україні раптово погіршилася — через кількість нових випадків. На тлі цього міністр охорони здоров’я Максим Степанов попередив про можливе посилення карантину.

За словами голови МОЗ, за останню добу в Україні виявили антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19, підтвердили 588. Спостерігають також інший рекордний показник, однак, на щастя, позитивний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?