Послаблення карантину: які об'єкти вже поновили роботу у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Послаблення карантину: які об'єкти вже поновили роботу у Києві

Послаблення карантину: які об'єкти вже поновили роботу у Києві
Джерело:  online.ua

У вівторок, 5 травня, у Києві відновили роботу три продовольчі ринки та кав'ярні — тільки "на виніс". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг очільника міста Віталія Кличка.

За його словами, жодних заходів безпеки не скасовували.

"Сьогодні в столиці вже відкрилися три ринки: "Деміївський" – у Голосіївському районі, "Маяк" – у Деснянському і "Базар на Лісовій". Завтра мають відкритися "Володимирський" та "Печерський" ринки. Я закликаю всіх киян дотримуватися правил безпеки. І на ринках, зокрема. Дистанція, маска, рукавички, дезінфектори", - підтвердив мер.

Кличко наголосив, що київські кав'ярні отримали дозвіл на роботу у форматі "на виніс" за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій. Загальна кількість перевірених ринків сягнула кілька десятків.

"Як ви знаєте, уряд дозволив працювати продовольчим ринкам. Але прописав вимоги і регламенти їх роботи. Держпродспоживслужба міста перевірила 37 ринків столиці щодо їх відповідності нормам і вимогам. У минулі кілька днів жоден з ринків не був готовий відкритися", - додав політик.

Рішення щодо кав'ярень Кличко назвав справедливим, оскільки ресторани й кафе продовжили працювати на виніс, а от інші заклади не мали такої можливості.

Нагадаємо, жорсткий карантин по всій Україні буде чинним до 11 травня. Після цього дня Кабмін почне вводити послаблення у роботі підприємств, закладів.

Станом на ранок 5 травня в Україні підтвердили 12 697 випадків нового коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства визначилися зі стратегією підтримки середнього та малого бізнесу в умовах карантину. За словами міністра Ігоря Петрашка, першим пунктом стало послаблення для закладів та установ карантинних обмежень після 11 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?