Посли ЄС поки не змогли затвердили п'ятий пакет санкцій проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Посли ЄС поки не змогли затвердили п'ятий пакет санкцій проти РФ

Посли ЄС поки не змогли затвердили п'ятий пакет санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Держави Європейського Союзу вперше не домовилися про нові санкції проти Росії, п'ятий пакет яких запропонувала Єврокомісія у вівторок. 

Джерело: Ceske Noviny

 В ЄС не домовилися про новий пакет санкцій проти РФ

Дипломатичне джерело повідомило чеському ЗМІ, що зустріч послів країн-членів продовжиться у четвер.

Деякі країни закликали роз'яснити деталі пропонованого ембарго на імпорт російського вугілля або заборони швартувати російські кораблі в портах ЄС.

За словами дипломатів, Комісія повинна вказати, серед іншого, чи поширюватися заборона на діючі контракти на вугілля чи лише на нові.

За словами джерела, знайомого з ходом переговорів, деякі країни на чолі з Німеччиною хотіли більш чітко визначити умови, за яких ЄС має назавжди відключити себе від поставок російського вугілля. Німеччина є найбільшим імпортером російського палива в ЄС і донедавна відмовлялася говорити про повне ембарго, але у вівторок міністр економіки Німеччини Роберт Хабек підтримав заборону, - йдеться у виданні.

ЄС хоче ще більше посилити антиросійські санкції у відповідь на виявлення масових поховань у Бучі та інших районах Київщини, з яких нещодавно виведені російські війська.

П’ятий пакет санкцій також спрямований на те, щоб російські судноплавні та автомобільні перевізники не могли користуватися портами та дорогами ЄС аби надалі зменшити імпорт важливих продуктів, від яких російський режим має значні доходи.

ЄС також хочуть заморозити торгівлю з чотирма великими російськими банками, які ще не підпали під санкції ЄС.

За словами дипломатів, сьогодні прибережні країни також підняли питання щодо заборони швартувати російські кораблі в портах ЄС.

Також йшла дискусія щодо заборони російським компаніям брати участь у державних закупівлях в ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?