Посли ЄС терміново приїхали на Донбас - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Посли ЄС терміново приїхали на Донбас - що відбувається

Посли ЄС терміново приїхали на Донбас - що відбувається
Джерело:  online.ua

У неділю, 5 липня, на Донбас приїхали посли ЄС - Польщі, Латвії, Естонії та Словаччині. Разом з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і главою МВС Арсеном Аваковим вони взяли участь в урочистих заходах з нагоди визволення Слов'янська від російських окупантів, які проходили на горі Карачун. Вони привітали з пам'ятною датою всіх городян і учасників героїчних подій, коли Слов'янськ і Краматорськ в жорстких боях, в яких українська армія втратила 70 бійців, були звільнені від окупації військових Росії та її найманців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну і МВС України.

"Сьогодні, в день шостої річниці визволення Краматорська, Слов'янська та інших міст Донецької області, завдяки неймовірним зусиллям військовослужбовців і добровольців ми бачимо це сонце і мирне небо над цими містами. Україна була, є і буде єдиною. І тільки під жовто-блакитними прапорами ми зможемо добре себе почувати на своїй землі ", - заявив Денис Шмигаль, подякувавши міжнародним партнерам України за підтримку.

Глава українського уряду підкреслив, що Україна єдина і неподільна - від Ужгорода до Донецька і Луганська. Аваков, в свою чергу, подякував українським військовим за сміливість і відвагу. Він згадав те пекло, через яке довелося пройти українцям, щоб звільнити свої території і громадян від російської окупації.

Нагадаємо, захоплення Слов'янська російськими військовими і бойовиками сталося в квітні 2014 року. Тільки через кілька місяців потужних боїв, 5 липня 2014 року, українським бійцям вдалося звільнити захоплене місто. У той же день українські бійці увійшли і в Краматорськ, Артемівськ, Дружковку і Костянтинівку. Під натиском українських бійців в ніч на 5 липня терористи втекли з міста, прикриваючись мирним населенням. Збитки від руйнування житлових будинків в Слов'янську склали 1,5 млрд грн. Пошкоджено 34 будівлі та споруди, в тому числі - чотири школи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до всіх українців з гучною обіцянкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?