Посли ЄС затвердили новий пакет санкцій проти РФ та ембарго на вугілля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Посли ЄС затвердили новий пакет санкцій проти РФ та ембарго на вугілля

Посли ЄС затвердили новий пакет санкцій проти РФ та ембарго на вугілля
Джерело:  online.ua

ЄС ухвалив рішення про ембарго на вугілля та закриття європейських портів для російських кораблів, також союз оголосив про заборону експорту в Росію, зокрема високотехнологічних товарів, на суму до 10 мільярдів євро та нові санкції проти російських банків.

Джерело : Le Figaro

Євросоюзу вдалося домовитися про санкції

Представники ЄС у четвер ухвалили рішення про ембарго на російське вугілля та закриття європейських портів для російських кораблів у рамках п'ятого залпу санкцій проти Москви.

Цей «дуже значний» пакет також передбачає заборону експорту в Росію, зокрема високотехнологічних товарів, до 10 млрд євро, а також заморожування активів кількох російських банків.

Ці нові заходи були запропоновані Комісією після виявлення десятків трупів мирних жителів минулих вихідних у Бучі.

Фото - twitter.com/Europe2022FR

Це перший раз, коли європейці вдарили по російському енергетичному сектору, від якого вони дуже залежні. ЄС імпортує 45% свого вугілля з Росії на суму 4 мільярди євро на рік. Це ембарго набуде чинності на початку серпня, через 120 днів після публікації нового пакету в офіційному журналі ЄС, який очікується в п’ятницю.

Перелік російської продукції, забороненої для імпорту в ЄС, також розширюється на певну «сировину та критичні матеріали» вартістю приблизно 5,5 мільярдів євро на рік.

Російським і білоруським автомобільним перевізникам тепер заборонено працювати в ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?