Посли G7 екстрено звернулися до України - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Посли G7 екстрено звернулися до України - у чому річ

Посли G7 екстрено звернулися до України - у чому річ
Джерело:  online.ua

Посли країн "Великої сімки" невідкладно звернулися до офіційного Києва - вони вкотре нагадали про необхідність прозорого та політично нейтрального відбору керівників антикорупційних органів. Цю заяву опублікували в офіційному Twitter послів G7. Окрім того, наголошується, що "Велика сімка" постійно підтримує новостворені антикорупційні інституції в Україні, а їхня незалежність і надійний правовий статус є частиною міжнародних зобов’язань. В G7 нагадали, що забезпечення незалежності, цілісності та надійного правового статусу цих установ є важливим елементом міжнародних зобов’язань України, у тому числі в рамках співпраці з ЄС та постійної підтримки з боку міжнародних фінансових установ, передає ONLINE.UA.

"Це важливо для якості життя українських громадян, а також для ділового та інвестиційного клімату в Україні. Посли країн G7 підкреслюють необхідність відбору керівників антикорупційних установ через прозорі, засновані на досягненнях та політично нейтральні продедури", - сказано в заяві.

Посол Євросоюзу в Україні Матті Маасікас наголосив, що заява безпосередньо стосується ситуації довкола процедури обрання нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Боротьба з корупцією, заснована на сильних та незалежних інституціях, є центральною складовою співпраці ЄС та України у низці сфер, від "безвізу" до макрофінансової допомоги. Вищезазначені принципи (згадані у заяві G7 - ред.) мають застосовуватися і у випадку, коли Верховна Рада висуває представників для відбору нового керівника САП", - підкреслив Матті Маасікас.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Європейський Союзу, ключові європейські держави та Світовий банк письмово звернулися до українського парламенту та попередили про проблеми у проєкті рішення щодо процедури заміни керівника САП Назара Холодницького, яке має намір ВРУ ухвалити 3 вересня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 28 серпня офіційно стало відомо, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко неочікувано для всіх вніс постанову про закриття справи "Роттердам+". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?