Посли G7 екстрено звернулися до всіх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Посли G7 екстрено звернулися до всіх українців

Посли G7 екстрено звернулися до всіх українців
Джерело:  online.ua

Посли країн "Великої сімки" невідкладно звернулися до всіх українців - вони привітали громадян України з проведенням місцевих виборів, які відбулися напередодні, 25 жовтня. Дипломати провідних країн світу високо оцінили демократичність виборчого процесу та зусилля ЦВК в організації підготовки та проведення голосування, в тому числі і протиепідемічні заходи, спрямовані на попередження поширення хвороби COVID-19. Посли G7 назвали вибори в Україні - демократією в дії, яка проявлена в можливості громадян брати участь в житті своїх міст. Відповідну заяву оприлюднило посольство США в Україні в Twitter і пресслужба ЦВК, передає ONLINE.UA.

"Посли країн G7 вітають українців з реалізацією свого демократичного права голосу сьогодні на виборах. Це - демократія в дії: громадяни, які беруть безпосередню участь в житті своїх міст і регіонів. Ми сподіваємося, що 18 громад, які сьогодні не змогли проголосувати, зможуть як якомога швидше обрати своїх представників ", - сказано в повідомленні організації.

У ЦВК в свою чергу зазначили, що перебуваючи на окремих виборчих дільницях, посли країн Великої сімки і представниками міжнародних організацій переконалися в якісній організації голосування дільничними виборчими комісіями. Про це вони сказали під час онлайн-зустрічі з очільником Центральної виборчої комісії Олегом Діденко після завершення голосування.

"В черговий раз приємно констатувати, що Центральна виборча комісія має надійну підтримку від своїх міжнародних партнерів, а наші зусилля, спрямовані на ефективне адміністрування виборів, залишаються непоміченими представниками провідних країн світу. Тому сподіваюся, що наша співпраця буде тільки зміцнюватися і розширюватися", - підкреслив по завершенню зустрічі глава ЦВК.

Нагадаємо, за законодавством підрахунок голосів на виборах в Україні повинен закінчитися до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

В даний час відомо, що тільки в деяких великих містах, за попередніми даними екзитполів, діючі мери зберегли свої посади. Це мер Вінниці Сергій Моргунов, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Івано-Франківська Руслан Марцинків, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Раніше ONLINE.UA публікував попередні підсумки місцевих виборів в Україні- хто перемагає в містах за результатами екзитполів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?