Посол ЄС терміново приїхав на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Посол ЄС терміново приїхав на Донбас

Посол ЄС терміново приїхав на Донбас
Джерело:  online.ua

У середу, 7 жовтня, на Донбас приїхав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас в супроводі литовських військових. Вони відвідали одну з бригад оперативно-тактичного угруповання "Схід" на Донеччині та ознайомилися з ситуацією на лінії розмежування, а також зі станом виконання домовленостей щодо режиму тиші, які вступили в дію 27 липня 2020 року. Подробиці візиту представників посольства Литви в зону ООС повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу ООС.

Зокрема, в зоні ООС посол Литви в Україні, якого супроводжував на Донбас командир литовської військової тренувальної місії в Україні підполковник Томас Матулевічус, обговорили факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожої стороною, і масштабних пожеж, в результаті підступної діяльності окупаційних військ. Також Матулевічус підняв питання, пов'язані з підготовкою українських військових, зокрема - злагодження військових підрозділів в пунктах постійної дислокації перед виконанням бойових завдань на лінії розмежування.

За підсумками візиту на Донбас литовська делеганія в черговий раз прийшла до висновку, що дестабілізатором ситуації в Донбасі є Російська Федерація. Представники литовського посольства нагадали, що народ Литви підтримує Україну і вважає її своїм братнім народом. Вони подякували за можливість поспілкуватися з бойовими підрозділами, обмін досвідом і за традиційну українську гостинність.

"Для нас Україна є важливим стратегічним партнером, а також - кращим другом. Підтримка України свідчить про нашу боротьбу з агресором і окупантом яким є Російська Федерація. У нашій країні - це аксіома. Це розуміє кожен пересічний громадянин. Наша тренувальна місія готова завжди бути поруч з українськими військовими. Спасибі, що приймаєте нашу допомогу, спасибі вам за такий цікавий і насичений день! " - зазначив посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Важливо нагадати, що тільки за минулу добу, 6 жовтня, озброєні формування Російської Федерації двічі порушили перемир'я на Донбасі. З підствольного гранатомета вони відкривали вогонь поблизу Зайцевого, а зі стрілецької зброї - неподалік Водяного. Ворожі постріли були неприцільними, тому українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому президент України Володимир Зеленський їздив на Донбас. У зоні ООС український лідер відвідав військовослужбовців, які перебувають на передових позиціях, а також обговорив з їх військовим керівництвом роботу Тристоронньої контактної групи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?