Посол про зняття з Росії санкцій у ПАРЄ: дуже поганий сигнал
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол про зняття з Росії санкцій у ПАРЄ: дуже поганий сигнал

Посол про зняття з Росії санкцій у ПАРЄ: дуже поганий сигнал

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи стане сигналом для прихильників скасування санкцій в Євросоюзі, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

"Це рішення відразу використають в Україні – ми станемо свідками інформаційної кампанії під гаслом "Все: вас здають, вас зливають". І одночасно це буде сигналом для всієї Європи. У тих, хто виступає за зниження санкцій в ЄС, з’явиться додатковий аргумент: "Подивіться, в ПАРЄ пішли на поступки – то давайте і ми підемо на поступки", - сказав Кулеба.

Окрім того, він пояснив, що не можна недооцінювати ситуацію в ПАРЄ, адже йдеться про зміну системи відносин з Росією як державою-порушницею міжнародного права. Він додав, що у разі перемоги прихильників РФ, механізм санкцій, які може застосовувати ПАРЄ у відповідь на порушення принципів та цінностей і зобов’язань держав-членів або буде повністю скасований (що малоймовірно), або буде ускладнений настільки, що на практиці застосовувати санкції буде неможливо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  через корупційний скандал в ПАРЄ, у асамблеї готують термінову резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?