Посол США розкрив цікаві деталі про вчорашню розмову Зеленського і Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол США розкрив цікаві деталі про вчорашню розмову Зеленського і Трампа

Посол США розкрив цікаві деталі про вчорашню розмову Зеленського і Трампа

Представник США у Євросоюзі Гордон Сондланд повідомив деталі вчорашньої телефонної розмови між президентами України і США. За словами дипломата, обидва лідери швидко знайшли спільну мову. Про це Сондланд розповів в ефірі « Радіо Свобода », передає ONLINE.UA.

«Вчора президент Зеленський досить довго спілкувався із президентом Трампом, вони знайомилися. Я спілкувався з обома і до, і після цієї розмови. Розмова пройшла дуже успішно, вони відразу знайшли спільну мову. Президент Трамп наприкінці розмови запросив Зеленського до Білого дому в термін, який підходить для обох сторін, у найближчому майбутньому», – сказав дипломат.

Вчора Володимир Зеленський мав зустріч із Гордоном Сондландом і спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером, які прибули до Києва. Сондланд повідомив, що під час зустрічі з Зеленським вони обговорювали ситуацію на Донбасі, питання енергетичної безпеки, становище в «Нафтогазі» та верховенство права в Україні.

Як заявив американський дипломат, президент США Дональд Трамп ініціював створення групи, в яку входять міністр енергетики Рік Перрі, дипломати Курт Волкер і Вільям Тейлор, та інші представники Держдепу США. Метою цієї групи є покращення економічних та політичних відносин з Україною.

Незважаючи на те, що майбутній візит Володимира Зеленського до США вже остаточно підтверджено, точна його дата наразі невідома.

Посол України в США Валерій Чалий нещодавно припустив, що поїздка Зеленського до Америки станеться або в серпні (тоді президент України відвідає тільки Вашингтон), або у вересні (тоді цей візит можна буде поєднати з участю на сесії Генеральної асамблеї ООН.

Нагадаємо, що вчора Трамп несподівано подзвонив Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?