Посол України гнівно дорікнув Німеччині через Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол України гнівно дорікнув Німеччині через Росію

Посол України гнівно дорікнув Німеччині через Росію
Джерело:  online.ua

Посол України Андрій Мельник обурений і шокований останніми заявами президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра, який виступив за добудову і запуск скандального російського газопроводу "Північний потік-2" і підтримав російську пропаганду, якою глава Кремля Володимир Путін вже багато років намагається спотворити історію і переписати її на свій лад. Дипломат рішуче виступив проти спроб змінити історію нацистської окупації і в черговий раз нагадав офіційному Берліну, що Україна, яка входила до складу радянської держави, під час жорстокого панування гітлерівської Німеччини зазнала величезних людських втрат, а українці зазнали тотального знищення. Мельник попередив, що українська влада не дозволить ігнорувати колосальні втрати України, які наша країна зазнала під час нацистської навали і розв'язаної Третім рейхом війни на винищення і поневолення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Згадані висловлювання федерального президента щодо історичної пам'яті викликали в Україні відверте здивування і справжній шок. Адже таким чином, по суті, підхоплюється десятиліттями нав'язуваний російською пропагандою наратив про те, що нібито Німеччина повинна нести свою історичну відповідальність і спокутувати свою провину за варварські злочини нацистської окупації тільки перед Росією ", - обурився Мельник через мінливу позицію влади Німеччини.

Дипломат нагадав, що не менше 8 мільйонів українців було закатовано айнзацгрупою СС і вермахтом, з них - понад 5 мільйонів мирних жителів, а з 6 мільйонів українців, які боролися проти нацистської Німеччини в рядах Червоної армії, більше половини загинули героїчною смертю на полі бою або як безправні раби були замучені голодом і холодом у таборах військовополонених. У відповідь Штайнмаєру Мельник порекомендував прочитати книгу професора Тімоті Снайдера "Криваві землі", щоб зрозуміти, що саме захоплення України і повне фізичне знищення та поневолення її жителів знаходилося в самому епіцентрі загарбницьких планів Третього рейху для розширення життєвого простору німецької держави на Сході Європи. Посол України також підкреслив, що 22 червня 1941 роки не Москва, а саме українські міста піддалися масованим ударам люфтваффе, а цілями бомбових ударів стали Київ, Житомир, Одеса, Севастополь та інші цивільні об'єкти.

"Саме ось цей більш "широкий контекст" і варто було б мати на увазі, перш ніж цинічно використовувати настільки чутливі історичні аргументи заради обілення "Північного потоку-2", який вже в наші дні несе в собі пряму загрозу нової гарячої фази російської агресії, яка не припиняється ні вдень, ні вночі вже сьомий рік поспіль і несе невимовний біль і страждання на українську землю", - підсумував посол.

Нагадаємо, Адрій Мельник не в перший раз жорстко критикує владу Німеччини за ставлення до Росії. Раніше він попереджав, що запуск російського газопроводу Північний потік-2, який дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України, негативно вплине на політичний імідж Німеччини. Посол України вважає, що Німеччина ризикує втратити довіру всього міжнародного співтовариства, якщо зіграє на руку Кремлю і завершить будівництво скандального газопроводу, проти якого виступають багато європейських країн світу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Данії відновили будівництво Північного потоку-2, незважаючи на сакнціі США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?